ROSE
Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE)
Distribuție echipamente digitale pentru biblioteci școlare și cabinete de consiliere în cadrul ROSE
Testare standardizată a elevilor din clasa a IX-a din liceele eligibile ROSE
Programe de formare continuă finanțate prin ROSE
Fundația EOS și Certipro Education invită cadrele didactice din învățământul liceal să se înscrie în programul de formare MCE, derulat în cadrul proiectului ROSE al Ministerului Educației.
Aceasta este ultima rundă de înscrieri, în care mai sunt disponibile un total de 140 de locuri. Acestea se vor aloca în ordinea înscrierii cadrelor didactice eligibile.
MCE – Microsoft Certified Educator – este un curs de pedagogie digitală care reduce decalajul dintre competențele digitale de bază și predarea inovatoare la clasă. Scopul programului este acela de a clarifica și ghida cadrele didactice în identificarea și exploatarea oportunităților de învățare care formează competențele secolului 21 prin utilizarea tehnologiei digitale. Cursul are la bază parcurgerea a șase criterii esențiale pentru învățarea în secolul 21, acestea reprezentând competențe importante de care ar trebui să țină cont orice cadru didactic atunci când proiectează activități de învățare folosind tehnologia digitală. Aceste criterii extrem de importante sunt: colaborarea, abilitățile de comunicare, construirea cunoștințelor, rezolvarea de probleme din lumea reală și inovarea, folosirea TIC pentru învățare, autoreglarea învățării.
Cursul și certificarea internațională Microsoft Certified Educator – MCE, sunt aliniate cu cerințele și standardele de competență definite prin DigCompEdu, cadrul european de competențe digitale pentru profesori.
Perioada de desfășurare este luna noiembrie 2024 și constă în:
- Acces la platformă de învățare online cu resurse de pregătire și teste de verificare a competențelor
- Sesiuni de informare și recapitulative pentru modulele de curs
- Simulări de examene
- Examene de certificare MCE
Calendarul detaliat va fi transmis celor care își exprimă interesul pentru participarea în acest program.
::: ÎNSCRIERE PROGRAM ROSE MCE
Termenul limită pentru confirmarea participării este 30 octombrie 2024, ora 12:00.
Participarea dvs este gratuită, iar pe baza certificării obținute veți putea să solicitați între 11-19 CPT CCD-ului de care aparțineți.
Teach for Romania vă invită să participanți la un program de formare profesională continuă acreditat, recunoscut de Ministerul Educației cu 25 credite profesionale transferabile, în domeniul construirii și dezvoltării comunităților de învățare și practică didactică. Participarea dvs. la acest program de formare profesională continua este finanțată prin proiectul ROSE.
Pentru a vă înscrie în programul de formare, vă invităm să parcurgeți și să completați chestionarul de mai jos, până la data de 14 martie, ora 23.59.
https://forms.gle/BoSJJdJ5W7gamu6FA
Vă invităm să citiți despre conținut, program și investiția de timp pentru programul „Comunități de învățare și practică didactică”, destinat cadrelor didactice de predare în învățământul preuniversitar (ciclul liceal).
Programul de formare are o durată de 100 de ore, având o componentă teoretică și una practică ce va implica dezvoltarea, organizarea și facilitarea a două întâlniri de comunitate de învățare și practică didactică la care vor participa cadrele didactice din cadrul cancelariei.
În cadrul celor 100 de ore, vă vor fi oferite următoarele:
– 2 ateliere de formare, în cadrul cărora vom fundamenta noțiunile și conceptele care stau la baza unei comunități de învățare și practică didactică sustenabilă
– Sprijin mentoral pe tot parcursul programului, atât la nivel de grup, cât și la nivel de unitate de învățământ
– Contexte de practică având în vedere toate etapele necesare găzdurii unei întâlniri de comunitate
Perioada de formare va fi în perioada martie-iunie.
”După ce a condus o meta-analiză asupra rezultatelor a peste 800 de studii privind practica educațională, John Hattie a raportat: eficacitatea colectivă a profesorilor are cel mai mare impact în procesul de învățare al elevilor.”