Designed and built with care, filled with creative elements

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Telefon +40369101202

Top
Image Alt

Educatie fizică și sport

Educație fizică și sport

Anunțuri 2023-2024
Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu prin profesorii și studenții Facultății de Științe – specializarea Educație Fizică și Sport, în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, are plăcerea de a vă invita să participați la cea de a treia ediție a Crosului ULBS. Evenimentul se va desfășura în data de 17 mai 2024, începând cu ora 10, cu startul și sosirea de la Stadionul Municipal, intrarea din parcul Sub Arini. Înscrierile se fac doar ONLINE, accesând linkul: https://events.ulbsibiu.ro/cros/inscriere până la data de 10 mai 2024, ora 23:59. Numărul maxim admis în această competiție este de 500 de participanți.
La concurs se pot înscrie studenți, absolvenți, personal didactic și de cercetare, personal  didactic și de cercetare auxiliar, personal administrativ ULBS/AFT, elevi ai claselor a XI-a și a XII-a ai liceelor din Sibiu, profesori din preuniversitar, precum și angajați ai companiilor partenere.
Dovada apartenenței la ULBS sau AFT sau pentru elevi, dovada că este elev, trebuie prezentată obligatoriu la secretariatul concursului (la start) în data de 17 mai 2024.
Vă așteptăm cu drag și multă energie!

În data de 16.04.2024 în sala de sport  a Liceului de Arta\C.N.Bruk din Sibiu se va desfășura etapa județeană la FOTBAL – baieti – gimnaziu clasele V – VI ( U 12 ) în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 09.00 competiția începând cu ora 09.30. Echipele calificate la etapa județeană vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical  pe tabel sau pe adeverință medicală. Va rog certificati prezenta . Pentru alte înformații: Mărgineanu Gabriel (tel. 0722614130).

Meciul prieteniei NATO-20, la Sibiu

Echipele de fotbal ale Liceului Teoretic Onisifor Ghibu și Grupului de Luptă NATO se vor întâlni pe terenul de sport al Sălii Transilvania din Sibiu într-un Meci al prieteniei NATO-20, eveniment care va avea loc vineri, 5 aprilie, începând cu ora 9.30.
Partida de fotbal, sub egida Statului Major al Apărării, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Sibiu, se înscrie în campania armatei de marcare a 20 de ani de când țara noastră face parte din Alianța Nord-Atlantică.
Meciul prieteniei reprezintă o oportunitate de conștientizare a generațiilor NATO-20 despre importanța apartenenței țării noastre la Alianță, precum și de cultivare în rândul tinerilor a valorilor din spațiul euro-atlantic.
Lovitura de start a partidei va fi dată de un voluntar al Invictus România, care susține luptătorii răniți în teatrele de operații și acțiuni militare.
* * *
Echipa de fotbal a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, condusă de profesorul Gelu Leicu, a obținut locul I în etapa județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Participarea liceenilor la Meciul Prieteniei NATO-20 este asigurată prin grija profesorului Mircea Galață, inspector școlar pentru disciplina educație fizică și sport.
Echipa de Fotbal a Grupului Multinațional de Luptă este constituită din militarii belgieni, francezi și luxemburghezi. Grupul de Luptă NATO, dislocat în poligonul Cincu, Brașov, se instruiește alături de structuri ale Armatei României în vederea asigurării arhitecturii defensive pe flancul estic aliat. Pentru militarii Grupului de Luptă, partida de fotbal este un prilej de comunicare cu tinerii români despre misiunea pe care o îndeplinesc în țara noastră.

In data de 12.04.2024 in sala de sport a Scolii Gimnaziale nr. 18 din Sibiu se va desfasura etapa judeteana handbal gimnaziu fete/baieti, in cadrul O.N.S.S. Sedinta tehnica va avea loc la ora 12.30, competitia incepe la ora 13. Echipele vor prezenta tabel nominal cu elevii participanti semnat de conducerea scolii si avizul medical.
În data de 12.04.2024 în Sala de Sport a Orașului Săliște se va desfășura Etapa pe Județ a „ONSȘ FOTBAL – CUPA TYMBARK JUNIOR” BĂIEȚI, Categoria U10.
Ședința tehnică va avea loc la ora 9, iar startul competiției se va da la ora 9:30.
Echipele calificate la Etapa pe Județ vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școlii și avizul medical pe tabel sau pe adeverință medicală.
Rog a se confirma prezența la numărul de telefon 0721487118, Director – Prof. Marius Boromiz.
În data de 10.04.2024 în Sala de Sport a Orașului Săliște se va desfășura Etapa pe Județ a „ONSȘ FOTBAL – CUPA TYMBARK JUNIOR” BĂIEȚI, Categoria U8.
Ședința tehnică va avea loc la ora 9, iar startul competiției se va da la ora 9:30.
Echipele calificate la Etapa pe Județ vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școlii și avizul medical pe tabel sau pe adeverință medicală.
Rog a se confirma prezența la numărul de telefon 0721487118, Director – Prof. Marius Boromiz.
Marți 02.aprilie 2024 în sala Clubului Sportiv Școlar Sibiu, se va desfășura etapa județeană la baschet băieți liceu. Ședința tehnică la ora 9.30 competiția va începe la ora 10.00. Echipele vor prezenta tabel nominal semnat de directorul unității școlare și tabele cu avizul medical, sau adeverințe medicale. Întrecerea se desfășoară în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.
În data de 05.04.2024 se va desfășura ETAPA JUDEȚEANĂ de Cros. Participă elevii de gimnaziu (V-VIII) și liceu (IX-XII), fete și băieți (primii 3 clasați la faza municipală și de pe zone, primul clasat). Concursul va avea loc în Greweln, Mediaș începând cu ora 14.00. Detalii suplimentare la prof. Grosaru Gabriel.
In data de 30.03.2024 în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr.18 din Sibiu se va desfășura etapa municipală handbal gimnaziu fete/băieți, în cadrul ONSS. Ședința tehnică va avea loc la ora 8.30, competiția începând la ora 9,00. Echipele vor prezenta  tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școlii și avizul medical.
În data de 03.04.2024 se va desfășura ETAPA JUDEȚEANĂ de ȘAH. Participă elevii de gimnaziu(V-VIII) și liceu(IX-XII), fete și băieți (primii 3 clasați la faza municipală și de pe zone primul clasat). Concursul va avea loc la Lic. Teoretic „Axente Sever” din Mediaș începând cu ora 15.00. Înscrierea se va face pe următorul link: https://forms.gle/477McD4EjDnjaE9R9 . Detalii suplimentare la prof. Grosaru Gabriel.

În data de 21.03.2024 în sala de sport a Liceului de Artă /CN Brukenthal din Sibiu se va desfășura etapa județeană la fotbal fete gimnaziu clasele VII-VIII(U14) în cadrul ONSS. Ședința tehnică va avea loc la ora 9, iar startul competiției se va da la ora 9:30. Echipele calificate la etapa județeană vor prezenta tabelul nominal cu elevele participante la competiție semnat de către conducerea școlii și avizul medical pe tabel sau pe adeverință medicală. Vor participa echipele înscrise pe platforma FRF, rog certificați prezența la număr de telefon 0722614130, profesor Mărgineanu Gabriel

În data de 27.03.2024, ora 8.30,  se va desfășura la Colegiul National ”Octavian Goga” Sibiu, etapa județeană la fotbal băieți,  Cupa ISF – U 14, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar .
Prezența se va face pe baza tabelului nominal semnat de directorul unității și cu viza medicală  de la cabinetul școlar sau de la medicul de familie. Relații suplimentare, prof Dobrescu Bogdan, tel. 0745906911.
În data de 20 martie 2024 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pe stadionul Voința se va desfășura etapa municipală la cros rezervată elevilor și elevelor din ciclurile: gimnazial și liceal.
Șednța tehnică va avea loc la ora 8.30 iar intrecerile se vor desfășura între orele 9.00 – 10.00 pentru elevii din gimnaziu și între orele 10.00 – 11.00 pentru elevii din liceu.
Participarea la competiție se va face pe bază de tabel nominal semnat de directorul unității de învațamânt și obligatoriu avizul medical de la medicul școlar sau medicul de familie. Înscrierea în competiție se face până la data de 15 martie 2024 în documentul Google-Forms – Înscriere Cross Municipiul Sibiu (google.com)
Distanțele pe care se aleargă sunt: gimnaziu 800 m fete, 1000 m băieț, liceu 1000 m fete, 1200 m băieți. La competiție vor participa elevii și elevele care s-au  clasat pe locurile I și II în urma întrecerilor desfășurate la nivelul unităților școlare. Relații suplimentare se obțin de la: prof. Brîndușescu Darius 0727107281 și prof. Bobeș Teodora 0753439280

Etapa județeană la BASCHET – fete, gimnaziu în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar – detalii aici

În data de 12.03.2024 în sala de sport  a Liceului de Arta\C.N.Brukenthal din Sibiu se va desfășura etapa județeană la BASCHET – BAIETI  LICEU în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 08.30, competiția începând la ora 09.00. Echipele calificate la etapa județeană vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical  pe tabel sau pe adeverință medicală. Tragerea la sorți va avea loc în data de 7.03.2024 la ora 13 și va fi înregistrată pe WhatsApp, doritorii sunt așteptați în sala de la Arte pentru tragerea la sorți. Pentru alte informații: Mărgineanu Gabriel, tel. 0722614130; Fușle-Țană Adrian, tel. 0744398902.

În data de 20 martie 2024 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pe stadionul Voința se va desfășura etapa municipală la cros rezervată elevilor și elevelor din ciclurile: gimnazial și liceal.
Șednța tehnică va avea loc la ora 8.30 iar intrecerile se vor desfășura între orele 9.00 – 10.00 pentru elevii din gimnaziu și între orele 10.00 – 11.00 pentru elevii din liceu.
Participarea la competiție se va face pe bază de tabel nominal semnat de directorul unității de învațamânt și obligatoriu avizul medical de la medicul școlar sau medicul de familie.
Înscrierea în competiție se face până la data de 15 martie 2024 în documentul Google-Forms – https://forms.gle/XU9aTcNjGeuRnihj7.
Distanțele pe care se aleargă sunt: gimnaziu 800 m fete, 1000 m băieț, liceu 1000 m fete, 1200 m băieți.
La competiție vor participa elevii și elevele care s-au  clasat pe locurile I și II în urma întrecerilor desfășurate la nivelul unităților școlare.
Relații suplimentare se obțin de la: prof. Brîndușescu Darius 0727107281 și prof. Bobeș Teodora 0753439280
În data de 14.03.2024 la Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu se va desfășura etapa județeană la fotbal băieți U18 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică ,va începe la ora 10.00, urmând ca la ora 10.30 să înceapă competiția sportivă. Relații suplimentare prof. Demian Adrian telefon: 0744607099.
În data de 16.03.2024, în sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 18 se va desfășura etapa județeană de handbal masculin și feminin liceu.
Începând cu ora 8,30 va avea loc ședința tehnică și tragerea la sorți.  Jocurile încep de la ora 9, cu cele de la feminin, alternând cu cele de la masculin. Participarea la competiții se va face pe baza tabelului semnat și stampilat de directorul unității de învățământ având și viza medicală. Persoană de contact – Prof. Niculae Ștefan, 0721518909
Dragi colegi, vă reamintesc faptul că pentru participarea elevilor la competițiile școlare din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și nu numai, trebuie respectat Ordinul 4916/2020 în care se prevăd, la Capitolul IV, ART.34 (1) condițiile de însoțire ale participanților la întrecerile sportive.
De asemenea, se interzice desfășurarea competițiilor fără asistență medicală, care trebuie să fie prezentă pe întreaga durată a întrecerilor în locația în care se desfășoară acțiunile.

În data de 23.02.2024, ora 14.00 se va desfășura ETAPA JUDEȚEANĂ de tenis de masă gimnaziu(clasele V-VIII) și liceu, fete și băieți, din cadrul O.N.S.Ș. Competiția se va desfășura la sala de tenis de masă Romgaz situată pe Str. Gravorilor Nr. 6, Mediaș. Ședința tehnică va începe la ora 13.30. Accesul în sală este permis doar cu echipament adecvat (Rog profesorii/însoțitorii să vină cu adidași de schimb!). Relații suplimentare prof. Grosaru Gabriel – 0752224489.

Vineri 15.martie 2024 începând cu ora 11.00 la Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș se va desfășura etapa județeană la fotbal U16 fete liceu, în cadrul competiției ISF.ONSS. Participarea la întrecere se face pe tabel nominal semnat de directorul unității școlare și avizul medical.

  În data de 22.02.2024 în sala de sport  a Liceului de Arta\C.N.Bruk din Sibiu se va desfășura etapa municipală la fotbal fete U14  în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 09.00 competiția începând cu ora 08.30. Echipele calificate la etapa județeană vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical care poate pe tabel sau pe adeverință medi

În data de 21.02.2024 în sala de sport a Liceului de Arta\C.N.Bruk. din Sibiu se va desfășura etapa municipala la fotbal băieți U12 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 08.30 competiția începând cu ora 09.00. Echipele se vor prezenta cu tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical care poate pe tabel sau pe adeverință medicală.

În data de 20.02.2024 în sala de sport  a Liceului de Arta\C.N.Bruk din Sibiu se va desfășura etapa județeană la fotbal fete U12 (Tinbarck) în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 09.00 competiția începând cu ora 08.30. Echipele calificate la etapa județeană vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical care poate pe tabel sau pe adeverință medicală.

În data de 15.02.2024 în sala de sport a Liceului de Arta\C.N.Bruk. din Sibiu se va desfășura etapa municipala la fotbal băieți U14 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 08.30 competiția începând cu ora 09.00. Echipele se vor prezenta cu tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical care poate pe tabel sau pe adeverință medicală.
Asociația Proacta EDU, în colaborare cu Federația Română de Șah, continuă seria de înscrieri în cadrul programului complementar PRO ȘAH EDU. Pentru mai multe detalii sau neclarități privind programul sau înscrierea, se va contacta responsabilul județean.
În data de 23.02.2024, ora 14.00 se va desfășura ETAPA JUDEȚEANĂ de tenis de masă gimnaziu(clasele V-VIII) și liceu, fete și băieți, din cadrul O.N.S.Ș. Competiția se va desfășura la sala de tenis de masă Romgaz situată pe Str. Gravorilor Nr. 6, Mediaș. Ședința tehnică va începe la ora 13.30. Accesul în sală este permis doar cu echipament adecvat (Rog profesorii/însoțitorii să vină cu adidași de schimb!). Relații suplimentare prof. Grosaru Gabriel – 0752224489.
În data de  22.02.2024, în sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 18, se va desfășura Etapa municipală la handbal FETE/BĂIEȚI – liceu. Începând cu ora 8,30 va avea loc ședința tehnică și tragerea la sorți, jocurile de la feminin urmând a începe de la ora  9.00 și de la 11,00 jocurile de la masculin. Participarea la competiție se va face pe baza tabelului semnat și ștampilat de directorul unității de învățământ având și viza medicală.
În data de 15.02.2024 în sala de sport  Liceului Teoretic”C.Noica” din Sibiu se va desfășura etapa județeană la fotbal băieți U16 în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ședința tehnică va avea loc la ora 10.00 competiția începând cu ora 11.00. Echipele calificate la etapa județeană vor prezenta tabelul nominal cu elevii participanți la competiție semnat de către conducerea școli și avizul medical care poate pe tabel sau pe adeverință medicală.

În data de 15.02.2024, ora 8.30,  se va desfășura la Colegiul National Octavian Goga etapa municipală  la fotbal băieți,  Cupa ISF – U 14, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Scolar cu participarea urmatoarelor școli: Sc Gimn nr 1, Sc Gimn nr 8, Sc Gimn „I Slavici”, Col Nat „Ghe Lazar”, Sc Gimn „Nicolae Iorga”, Sc Gimn nr 4 si Col Nat „O. Goga”. Prezența se va face pe baza tabelului nominal semnat de directorul unității și cu viza medicală  de la cabinetul școlar sau de la medicul de familie. Relații suplimentare, prof Dobrescu Bogdan 0745906911.

În data de 20.02.2024, ora 8.30,  se va desfășura la Colegiul National Octavian Goga etapa municipală  la fotbal băieți,  Cupa Tymbark – U 12, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Scolar cu participarea urmatoarelor școli: Sc Gimn nr 18, Sc Gimn „I Slavici”, Sc Gimn „I.L. Caragiale”, Sc Gimn „C-tin Noica” si Col Nat „O. Goga”. Prezența se va face pe baza tabelului nominal semnat de directorul unității și cu viza medicală  de la cabinetul școlar sau de la medicul de familie. Relații suplimentare, prof Dobrescu Bogdan 0745906911.

În data de 08 februarie 2024, ora 9:00(ședința tehnică 8:30) se va desfășura etapa județeană VOLEI BĂIEȚI GIMNAZIU, iar în data de 14.02.2024, ora 9:00(ședința tehnică 8.30) se va desfășura etapa județeană VOLEI FETE GIMNAZIU la Colegiul Național ,,Octavian Goga”.Competiția se va desfășura în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, iar prezența se va face în baza tabelului nominal semnat de către director și cu viza medicală de la cabinetul școlar sau de la medicul de familie. Rel.suplimentare, prof.COZMIUC ANA-MARIA, tel.0728246729

În data de  03.02.2024 începând cu ora 11 se va desfăşura competiţia de şah la nivel municipal, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar rezervată elevilor din ciclurile: primar,gimnazial şi liceal. Şedinţa tehnică va avea loc la ora 10.30. Întrecerea se va desfăşura la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ” Terezianum” Sibiu.
Anunțuri 2022-2023

Arhivă (site vechi ISJ Sibiu) aici