Designed and built with care, filled with creative elements

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Telefon +40369101202

Top
Image Alt

Limbi moderne

LIMBI MODERNE – INSPECTOR ȘCOLAR PROF. DR. PITARIU LAURA

laura.pitariu@yahoo.com

AN ȘCOLAR 2023 – 2024

 • Vă invităm sa participati la CERCUL METODIC ON-LINE DE LIMBA FRANCEZĂ (SIBIU/ MEDIAS SI ZONA) care va avea loc LUNI, 15 APRILIE 2024. Intâlnirea va incepe la ora 17.00, pe PLATFORMA MEET. Pentru a avea avea acces la intâlnirea on-line, va rugăm sa completati linkul alăturat. LINK. Veti primi un email cu datele de conectare.
 • Vă invităm să participați la Cercul metodic online (primar, gimnaziu, liceu)  al profesorilor de limba engleză, miercuri, 3 aprilie 2024, cu începere de la ora 17.30. Link de înscriere AICI.
 • Vă invităm să participați la Sesiunea Județeană de Comunicări a Profesorilor de Limbi Moderne organizată de ISJ Sibiu în pateneriat cu  ULBS – Facutatea de Litere. Se poate participa atât la secțiunea de workshopuri interactive, cât si la secțiunea publicare lucrare cu ISSN. Detalii și linkuri de înscriere AICI.  Participarea la workshop-uri este  condiționată de înscrierea pe link-urile din documentul de mai sus până la data de 4.04.2024.Vă așteptăm să creăm împreună o comunitate solidă a profesorilor de limbi moderne din învățământul preuniversitar, universitar și chiar studenți care doresc să facă pasul spre învățământ.
 • Atenție – modificare ORĂ olimpiada județeană de limba ENGLEZĂ!
  În urma precizărilor sosite astăzi de la ME, Olimpiada Județeană de limba engleză (proba scrisă) va începe sâmbătă, 16.03.2024 la ORA 10.00, la Liceul Teoretic Constantin Noica, Sibiu. Astfel, elevii vor fi prezenți în săli până cel târziu la ora 9:30 cu un act de identitate/carnet de elev vizat în termen. Profesorii asistenți care au confirmat prezența vor sosi la ora 8:00 la centrul de examen, iar colegii evaluatori care au fost convocați sunt așteptați la ora 14:30.
  Am rugămintea să vă asigurați că vor fi anunțați toți elevii calificați la faza județeană a olimpiadei, precum și colegii profesori de limba engleză. Vă mulțumesc!
 • Cercul pedagogic al profesorilor de limba engleză- Mediaș și zonă- se va desfășura online miercuri, 13 martie 2024, ora 18.00. Pentru a primi link-ul de participare vă rugăm să completați chestionarul alăturat până mați 12 martie 2024 ora 15.00. Chestionar. Vă mulțumim.
 • Subiecte pentru olimpiada locala de limba engleza sunt postate pe site-ul vechi isjsb.ro, pe pagina inspectorului Laura Pitariu, la sectiunea DOCUMENTE ACTUALE. Se descarca la ora 11.00. Este nevoie de conectare cu user si parola pe site-ul vechi.  Elevii nu părăsesc sala cu subiectul.Va multumesc. Mult succes!
 • Sunteți invitați să participați la Conferința Plurilinguisme et français langue de l’emploi,  din cadrul evenimentului Journées France à Sibiu care se va desfășura în data de 23.02.2024, ora 14.30 la Casa ille et Villaine, Sibiu. La eveniment participă cf. programului și ambasadorul FranțeiSunt invitați  directori din unitățile de învățământ, profesori de limba franceza, profesori pentru învățământ primar, profesori diriginți (toate disciplinele), formatori si profesori metodiști, studenți – viitori profesori. Aveti atașat programul și linkul de înscriere. AICI 
 • The 2024-2025 Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program AICI
 • Prezentare tabară de vară pentru elevi, in Marea Britanie: Invităm profesorii de limba engleză interesați să participe la o prezentare a unor tabere de vară în limba engleză organizate  în Marea Britanie pentru elevii între 10 – 17 ani. Prezentarea va avea loc la Colegiul Samuel von Brukenthal, în data de 20 februarie la ora 15.00. Link de inscriere la prezentare AICI. Termen de înscriere pe link – vineri, 16 februarie 2024, ora 15.00.
 • Cercul metodic al profesorilor de limba franceza, Medias si zona, va avea loc la Liceul Teoretic Roth Oberth, in data de 9.02.2024, la 14.30. Va asteptam!
 • Etapa județeană a Concursului Național de Discurs Public în Limba Engleză Public Speaking va avea loc vineri 19 ianuarie 2024 ora 12:30 la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Sibiu.
 • Rugăm candidații la grade si definitivat să consulte lista cu inspectiile de specialitate si sa contacteze metodistii. Daca sunt neconcordanțe pe liste, vă rog să ma anuntati. Va multumesc. Descarcati listele Aici. 

Rezultate Concurs Queen Victoria. 2024. Aici.

Rezultate Speak Out! 2024. Aici.

 • Elevii care sunt calificati la faza judeteana a Concursului de cultura si civilizatie britanica Queen Victoria, sunt asteptati vineri, 12 aprilie 2024, la ora 12:30, la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu- str. Electricienilor nr.1, Sibiu. Intratrea în sală se va face pănă la ora 12.15.  Elevii trebuie să aiba supra lor carnetul de elev vizat pe anul in curs sau buletinul. Mult succes!

Premii Concurs Les Francais sans frontieres. Aici.

 • Va rugăm să consultați calendarul și regulamentul Concursului Interjudețean de cultura si civilizație britanica „QUEEN VICTORIA”  ediția a III-a,  2024. ” – Aici . Pentru mai multe informații, puteți sa o contactați pe colega Soare Constanta, organizator local/ județean pentru acest concurs. Invitație concurs.  Link de înscriere. Termen 1 aprilie 2024.
 • Shakespeare School Essay Competition. Detalii aici.
 • Va rugăm să consultați calendarul și regulamentul Concursului Național cu finanțare Speak Out! ediția 2024. Descarca aici.
 • Concurs Le Francais sans frontieres. Regulament aici.
 • Olimpiada de limba spaniolă/franceză – rezultate inițiale înainte de contestații. Aici. 
 • Rezultate finale olimpiada de limba engleză – liceu.
 • Olimpiada Județeană de limba ENGLEZĂ (PROBA ORALĂ – pentru elevii de liceu care au obținut minim 95 de puncte la probra scrisă) va începe sâmbătă, 23.03.2024 la ora 10.00, la Liceul Teoretic Constantin Noica, Sibiu. Astfel, elevii vor fi prezenți în săli până cel târziu la ora 9:30 cu un act de identitate/carnet de elev vizat în termen.
 • Olimpiada Județeană de limbile FRANCEZĂ ȘI SPANIOLĂ va începe sâmbătă, 23.03.2024 la ora  9.00, la Liceul Teoretic Constantin Noica, Sibiu. Astfel, elevii vor fi prezenți în săli până cel târziu la ora 8:30 cu un act de identitate/carnet de elev vizat în termen.
 • Olimpiada județeană de limba engleză – rezultate după contestațiile la proba scrisă – liceu. Aici. 
 • Olimpiada județeană de limba engleză – rezultate finale clasele a VII-a și a VIII-a. Aici.
 • Olimpiada județeană de limba engleză 2024- rezultate inițiale inainte de contestații. Aici.
 • Atenție – modificare ORĂ olimpiada județeană de limba ENGLEZĂ!
  În urma precizărilor sosite astăzi de la ME, Olimpiada Județeană de limba engleză (proba scrisă) va începe sâmbătă, 16.03.2024 la ORA 10.00, la Liceul Teoretic Constantin Noica, Sibiu. Astfel, elevii vor fi prezenți în săli până cel târziu la ora 9:30 cu un act de identitate/carnet de elev vizat în termen. Profesorii asistenți care au confirmat prezența vor sosi la ora 8:00 la centrul de examen, iar colegii evaluatori care au fost convocați sunt așteptați la ora 14:30.
  Am rugămintea să vă asigurați că vor fi anunțați toți elevii calificați la faza județeană a olimpiadei, precum și colegii profesori de limba engleză. Vă mulțumesc!
 • Procedura olimpiade limbi moderne 2024. Descarca AICI.
 • Olimpiadele de limbi moderne engleză, franceză, spaniolă. – FAZA LOCALĂ – Descarcă documentul cu informații și linkuri AICI. Machetă de completat pana la data de 4 martie 2024 referitoare la rezultatele elevilor la faza pe școlă și faza locală. Macheta de descarcă (nu se completează online), se completează corect si se transmite pe adresa de email laura.pitariu@yahoo.com. Va rog să nu depășiți termenul și să țineți cont de cerințele din document întocmai. Macheta se descarcă AICI.
 • Regulament Olimpiada de limba engleza
 • Regulament Olimpiada de limba franceza
 • Modele linvgistice structuri olimpiada. Aici.
 • Regulament olimpiada de limba spaniola.