Designed and built with care, filled with creative elements

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Telefon +40369101202

Top
Image Alt

Geografie și minoritatea rroma

DINCĂ Constantin – Inspector școlar

Geografie

În atenția profesorilor de geografie care predau la unitățile de învățământ din zona Valea Oltului (Arpașu de Jos, Cârța, Cârțișoara, Porumbacu de Jos, Avrig, Mârșa, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița)!

Joi, 18.04.2024, de la ora 14.00, la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, se desfășoară activitatea de cerc pedagogic cu tema: „Desfășurarea orelor de geografie la clasa a XI-a prin prisma noilor repere metodologice elaborate de către Ministerul Educației”.

Prezența este obligatorie. Se eliberează adeverințe de participare pentru 3 ore, acestea putând fi transformate în credite transferabile.

 

În atenția profesorilor de geografie care predau la unitățile de învățământ din zona rurală a văii Târnavei Mari.

Vineri, 05.04.2024, de la ora 14.30, la Școala Gimnazială Șeica Mică, se desfășoară activitatea de cerc pedagogic cu tema: „Săptămâna verde – exemple de bune practici”.

Prezența este obligatorie. Se eliberează adeverințe de participare pentru 3 ore, acestea putând fi transformate în credite transferabile.

În atenția profesorilor de geografie care predau la unitățile de învățământ din municipiul Mediaș și orașele Copșa Mică și Dumbrăveni!

Marți, 30.01.2024, de la ora 14.30, la Liceul Teoretic „Roth-Oberth” Mediaș, se desfășoară activitatea de cerc pedagogic cu tema: „Desfășurarea orelor de geografie la clasa a XI-a prin prisma noilor repere metodologice elaborate de către Ministerul Educației”.

Prezența este obligatorie. Se eliberează adeverințe de participare pentru 3 ore, acestea putând fi transformate în credite transferabile.

Pentru pregătirea fazei județene a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului” destinată elevilor din clasele liseale, vă rog să-mi transmiteți lista cu elevii înscriși după următorul model, sub formă de tabel:

  1. Nr. crt.
  2. Nume și prenume elev
  3. Unitatea de învățământ
  4. Clasa
  5. Nume și prenume cadru didactic care l-a pregătit la chimie
  6. Nume și prenume cadru didactic care l-a pregătit la fizică
  7. Nume și prenume cadru didactic care l-a pregătit la biologie
  8. Nume și prenume cadru didactic care l-a pregătit la geografie

Data limită este 5 martie, ora 12:00

Rezultate faza județeană 2024 înainte de contestații

Faza județeană a Olimpiadei de Geografie va avea loc la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, în data de 17.03.2024 (duminică), de la ora 9.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment vă rog să-mi transmiteți până joi, 07.03.2024, tabelul centralizator cu elevii participanți, după modelul:

Nr. crt. Nume şi prenume elev Unitatea de învățământ Clasa Profesor

Faza judeteana va avea loc duminică, 24.03.2024, de la ora 10:00, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu. Intrarea în sălile de susținere a probei scrise va fi permisă până la ora 9:30!

Tabelele cu elevii calificati la faza judeteana a concursului Terra – mica olimpiada de geografie, vor fi trimise pe adresa de email a inspectorului scolar pentru aceasta disciplina pana in 11 martie 2024, ora 16:00, in format tabelar avand structura:

Antet unitate de invatamant

Nr. crt.   Nume si prenume elev   Clasa   Nume si prenume profesor ce l-a pregatit

Director,

Nume si prenume

Semnatura

Sunt acceptati maxim 5 elevi pe fiecare nivel de clasa, pe fiecare unitate de invatamant, cu exceptia elevilor care participa la Centrul de Excelenta Sibiu, acestia fiind calificati din oficiu

Minoritatea romă

Concurs regional intercultural de istorie a rromilor „De la robie la libertate”.

Termen limită de înscriere: 31.01.2024

Detalii, cerere de înscriere, tipuri de probe și bibliografie în anunțul postat aici.

Concurs Istoria și tradițiile romilor

Regulamentul specific al conscursului „Istoria și tradițiile romilor” aici.